Анонимните счупиха Window-са на парламента 05.11 | 20:05

Около 1500 души се включиха в протеста в подкрепа на Anonymous

От Филипа Тодева

Полицията арестува протестиращи заради провокации зад сградата на Народното събрание по време на протеста в подкрепа на Анонимните, предаде агенция "Фокус".

Младежи от протестиращите хвърляха пиратки и изпочупиха стъклата на малка постройка зад сградата на Народното събрание. Вероятно става въпрос за кабинката, от която се раздават пропуските в парламента. Счупен и е прозорец на самата парламентарна сграда.

Пред Народното събрание пристигна жандармерия. Служителите на реда се опитаха да обяснят на участниците в протеста в подкрепа на Анонимните, че това е нерегламентиран митинг, и ги призоваха да се преместят пред храм паметника "Александър Невски”.

Около 1500 души са участниците в подкрепа на световния протест на Анонимните. Преди това колоната беше спряла между сградите на Народното събрание и БАН, и пееше Химна на страната.

Шествието премина по бул. "Витоша", площад "Света Неделя" пресече ул. "Раковска" и се отправи към храм паметника "Александър Невски”. Движението на колите беше блокирано.

Според информация, разпространена от организаторите, протестът е насочен срещу всички правителства. Те се заканиха, че протестите тепърва предстоят.