Антоанета Василева: Източването на КТБ е пълен фарс, защото някой така е решил 25.10 | 11:17

Заплашват съпруга ми по телефона, с писма и посредници, подчерта тя

От Теодора Кокаланова

Заплашват съпруга ми по телефона, с писма и посредници. Има писма до главния прокурор да му бъде осигурена физическата безопасност, но отговор няма. Той все още е силен и не се страхува. Източването на КТБ е пълен фарс, защото някой така е решил. Няма източване, парите са в банката. 

Това заяви съпругата на Цветан Василев Антоанета, след като беше разпитана в столичното следствие. Тя се появи за пръв път пред камерите от началото на драмата с Корпоративна търговска банка и разказа, че на нея Делян Пеевски не й е семеен приятел. 

Антоанета Василева и съпругът й са разследвани за пране на пари, а причината е луксозно жилище в Женева.  Василева не беше обвинена, а разпитана като свидетел.  

Имотът, по думите на адвоката на Антоанета Василева, Менко Менков, всъщност не бил луксозно имение, а едностайно жилище от 120 квадрата, закупено през 2012 година. 

"Ипотекиран е в полза на банката, не е обзаведен, необходим е ремонт на покрива, който тече и най-вероятно банката ще го прибере, тъй като всички имоти на семейство Василеви са запорирани, както и техните банкови сметки. Те не са в състояние да обслужват кредита към швейцарската банка. Размерът на кредита е около 20 000 000 швейцарски франка", уточни адвокат Менков.

Съпругата на Цветан Василев подчерта, че няма забрана да напуска страната, защото няма причина затова. "След като съм се върнала и съм тук, значи не ме е страх. 

Адвокат Менков заяви, че огромното желание на г-н Василев е да се защитят правата на вложителите и КТБ да не бъде ликвидирна. "Той не се страхува от повдигнатото му обвинение и е готов да отговаря на въпроси, включително и с декларираното искане да бъде разпитан с видео-конферентна връзка", подчерта той. 

Водещи

Най-четени