Арест в началото на протеста във Варна 17.03 | 12:39

И в морската столица митингуващите се разделиха в исканията си

От Диана Цветкова

Един човек бе арестуван в началото на днешния протест във Варна.

За кратко униформени задържаха Мартин Демирев, който на предишен протест напръска с лютив спрей един от лидерите на протеста Иван Петров, съобщи bTV.

Арестът му обаче разгневи протестиращите, които наобиколиха полицейската патрулка, а някои легнаха пред нея в опит да я задържат. Самият Иван Петров защити Демирев, обявявайки, че не са имали спречкване.

На днешния протест в морската столица се чуха различни искания и, подобно на ситуацията в София, и тук се появи разделение между демонстриращите. Някои от хората искаха да се оттегли общинският съвет, а други – точно обратното.

Шествието също се раздели на лъчове. Днешният, 36-и поред, протест в морската столица тръгна по традиция от сградата на общината, като протестиращи блокираха бул. "Мария Луиза" с викове "Оставка" и "Мафия".

Те се насочиха към сградата на местното енерго, а след това се очаква да тръгнат към жп гарата, съобщава агенция "Фокус". Предвижда се шествието да премине и покрай Областната администрация, след това през сградата на Съдебната палата и да завърши пред сградата на Община Варна.

Една част от протестиращите обаче остана пред сградата на общината.

Пред една от банките в града демонстранти обесиха чучело с надпис "Банка поробител”. Начело на шествието е плакат с надпис: "Стари партии + власт = Мафия”. Протестът протича при засилени мерки за сигурност.

Водещи

Най-четени