Арест за трима ало измамници 22.06 | 15:37

За по-малко от месец арестуваните спечелили 20 бона и куп златни накити

От iNews.bg

Трима участници в телефонни измами са задържани при спецакция. Тя е осъществена на територията областите Русе и Велико Търново. Специализираната полицейска операция е проведена на 14 и 15 юни на територията на градовете Русе и Ветово. Тя е осъществена под ръководството на ГД "Национална полиция", но в нея са участвали и служители на областните дирекции във Велико Търново и Русе, както и жандармеристи. В хода на акцията са задържани трима жители на Ветово – М.Д. /29г./, А.А. /30г./ и З.Х. /47г./ - известни на полицията и осъждани. При извършени претърсвания в техни имоти в Русе и Ветово са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, златни накити и значителна сума пари.

В процеса на разследването е установено, че в периода 12 май – 4 юни тази година тримата, след предварителен сговор и в различно съучастие, са извършили 7 телефонни измами във Велико Търново. При всички случаи е използвана добре познатата схема "съдействие при задържане на телефонни измамници". По първоначални данни от престъпната си дейност тримата са успели да измъкнат от потърпевшите около 20 000 лева и златни накити.

След доклад на материалите в прокуратурата тримата са привлечени, като обвиняеми, наложени са им мерки за неотклонение "задържане под стража". Работата по документиране на престъпната им дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

Водещи