Арестували Хамстера преди полет за чужбина 27.06 | 15:09

Заедно с него на летище "София" са арестувани и 2 жени, работещи в модна агенция

От Кремена Бедерева

Специализирана операция и действия в хода на досъдебно производство на НСлС за склоняване към проституция в условията на организирана престъпна група е проведена вчера - 26 юни, с участието на антимафиоти от ГДБОП и следователи и експерти от НСлС, съобщават от пресцентъра на МВР.

Оказва се, че по време на операцията е задържан именно Антон Петров – Хамстера, както и две жени. Те са били задържани на летище "София" при операция срещу склоняване към проституция.

В хода на операцията в 12.55 ч. на летище "София” са спрени за проверка непосредствено преди полет за чужбина две жени, работещи в модна агенция и придружаващият ги мъж.

Извършен им е личен обиск. Иззети са 3 преносими компютърни конфигурации, 3 SIM карти на български мобилни оператори, 3 SIM карти на белгийски мобилни оператори, договори за наем на помещения в чужбина. Тримата са разпитани като свидетели.

По време на операцията са задържани за срок от 24 часа двама мъже, за които има данни, че са събирали пари, заработени от проституция. Единият е служител в охранителна фирма, криминално проявен, а другият - на 29 г. - собственик на модната агенция.

Установено е, че те предавали парите на Хамстера, с криминална регистрация за побой на обществено място през 1997 г., криминално проявен по чл.142, ал.2, т.1 от НК-отвличане от въоръжен през 2009 г.

Предстои повдигането на обвинения по чл.155 във вр.чл.321 от НК в НСлС.

Антон Петров - Хамстера арестуван заедно с шофьора си и още двама от приближените му, както iNews съобщи. Арестът е извършен след сигнал в МВР за готвено тежко криминално престъпление. 

iNews припомня, че Хамстера бе задържан през май, Петров беше задържан заради това, че обмислял подготовката на убийство на ключов служител от МВР. Няколко дни по-късно Хамстера отново бе арестуван - заради оперативна информация, че подготвя покушение срещу председателя на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева.

Изборът на Владимира Янева, която е семеен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов,  за председател на СГС бе съпроводен от редица скандали

За разлика от първата "повиквателна” на Хамстера, когато той бе задържан, а Митьо Очите - освободен, на 18 май Хамстера се размина без арест, въпреки тежките подозрения за второ планирано убийство.

Антон Петров е сочен за "дясната ръка" на Алексей Петров и е подсъдим с него по делото "Октопод". Хамстера бе сред първоначално арестуваните в операция "Наглите", но след месец в ареста бе освободен.

Доказателства срещу него за участие в групата за отвличания не бяха намерени въпреки многократните намеци от страна та МВР, че той има общо с похищенията.

Водещи

Най-четени