Арестуван е председателят на Бургаския административен съд* 31.03 | 19:41

Атанас Вълков е задържан заради фалшиви документи, с които майка му е придобила 12 дка имот до Несебър

От Кремена Бедерева

Арестуван е председателят на Бургаския административен съд Атанас Вълков. Вълков е задържан заради фалшиви документи, с които майка му е придобила 12 дка имот до Несебър.

Магистратът е арестуван в момент, в който е уговарял продажба на имота на стойност 2 200 000 евро. В момента полицията претърсва сградата на съда.

Задържането на ръководителя на административния съд в Бургас Атанас Вълков бе потвърдено и от прокуратурата. Очаква се по-късно на Вълков да му бъде повдигнато обвинение за придобити имоти с множество неистински документи, отбелязва още Агенция "Фокус".

Става въпрос за имот от 12 дка в Несебър на стойност 2 200 000 евро. Има наследници на имота, които чрез предварителен договор са го продали на майката на Вълков, без обаче те да знаят.

Извършва се претърсване на различни адреси в Бургас в хода на операция на ГДБОП под ръководството на прокуратурата, потвърдиха от МВР.

Действията са в хода на досъдебно производство. Предстои повдигането на обвинения. Действията по разследването продължават.

Повече от месец е бил наблюдаван председателят на Бургаския административен съд Атанас Вълков, каза за Агенция "Фокус” градският прокурор на София Николай Кокинов.

В момента се уточнява с каква мяка да бъде задържан съдия Вълков. Операцията се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура.

"Операцията е наша, наши прокурори, наши следователи съм командировал в Бургас. Като видим какви материали са събрали, тогава ще коментираме по-подробно”, каза Кокинов. Той уточни, че арестът е станал преди няколко часа.

*Информацията е актуализирана към 20.40 часа.

Водещи

Най-четени