Арестуваха Борислав Манджуков при акция "Цигараджии"* 28.06 | 10:35

Със задържането им са предотвратени щети на държавния бюджет за над 8 млн. лв., съобщи Цветанов

От Кремена Бедерева

"При специализирана полицейска операция "Цигараджии”, реализирана на територията на София и Варна, е задържана организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари”. Това съобщи за Агенция "Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Групата е реализирала нелегален трафик на цигари в обем от над 22 000 000 къса през 2011 г. Със задържането на групата са предотвратени щети на държавния бюджет за над 8 милиона лева, по предварителни изчисления.

Четирима души са задържани в София, а едни от групата е задържан във Варна. Шестият член на групата в момента е з затвора за излежаване на присъда, но през 2011 г. е участвал в реализирането на престъпните схеми”, заяви министър Цветанов.

Задържан е и крупен варненски бизнесмен. По информация на БНР това е Борислав Манджуков.

Министърът на вътрешните работи съобщи, че единият от задържаните е именит митнически служител, уволняван от работа, но връщан от съда. Митничарят е известен с прякора "Фози” и се ползвал с определени политически протекции.

Георги Владимиров – Фози е бил уволнен преди време, а след това върнат на работа от съда. При обиските и арестите са открити множество мобилни телефони, като само в митническия пунктов началник са открити повече от 10 мобилни телефона, а в друг член на престъпната банда – 20. Открити са също и списъци с количества и сметки за извършваната дейност.

"Количеството контрабандни цигари, вкарани по схемата, са съотносими и съизмерими с количествата задържани цигари в промишлената зона на Варна от май 2011 г., както и с тези, задържани при специализирани полицейски операции в Герман, и в промишлената зона на Равно поле”, заяви министър Цветан Цветанов.

При обиските и арестите са открити множество мобилни телефони, като само в митническия пунктов началник са открити повече от 10 мобилни телефона, а в друг член на групата – над 20. Открити са също и списъци с количества и сметки за извършваната дейност. Процесуално-следствените действия продължават.     

____________________________

*Информацията е актуализирана към 11.30 часа.

Водещи

Най-четени