Арестуваха двама тинейджъри от Пловдив за гавра със съученик 04.10 | 19:31

16-годишните заплашени с до 2 години затвор или пробация

От iNews.bg

Двете 16-годишни момчета, които се изгавриха със свой връстник в Пловдив, са задържани в полицията. Те са в ареста на 3-то Районно управление заради хулиганска проява, съобщи Дарик.

Действията спрямо непълнолетните са предприети след появата на видео с грозните сцени, което са качили в мрежата, за да се похвалят. По случая е започнала проверка съгласно Наказателния кодекс. Уведомена е Районна прокуратура-Пловдив.

Регионалното управление по образование (РУО) в Пловдив се самосезира заради скандалния клип, който беше разпространен в социалните мрежи. В него ученици извършват насилие срещу техен връстник.

"Изпратени бяха писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията засоциално подпомагане", съобщи началникът на РУО в Пловдив Иванка Киркова.

Тя е изискала и доклади от директорите на училищата на двете момчета относно фактите и обстоятелствата около случая.

В доклада до Министерството на образованието и науката се уточнява, че вече са проведени разговори с родителите на един от участниците в клипа. На другия от тях родителите са в чужбина и предстои да бъдат уведомени за случилото се. Междувременно задържаните разпространиха втори клип в интернет, в който се извиняват за постъпката си.

Затвор до 2 години, пробация или обществено порицание, са възможните наказания за двамата насилници от Пловдив за тяхното цинично деяние, предаде БГНЕС.

По случая е започната проверка по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Случаят се следи от Районна прокуратура- Пловдив.

"Инцидентът е станал на 25 септември в градинката до кметството на район Северен. Двамата са се подигравали със своя връстник, че заеква и се държи като "женчо", след което са се и гаврили физически с него", разказа по БНР говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. 

"Вероятно са възприели станалото като шега, но клипът показва изключително грозни неща. Това е въпрос и на възпитание, родителите трябва да знаят, че децата им ще попаднат под ударите на НК, независимо, че са непълнолетни", коментира Иванов.

Водещи

Най-четени