Арестуваха жена, поръчала убийството на 6 роднини заради наследство 24.03 | 14:30

Иванка Ройдова от Пловдив искала да сложи ръка на милионите на баща си от Америка

От iNews.bg

66-годишната Иванка Ройдова от пловдивско село е задържана заради опит за убийство на брат си и неговите наследници. Това съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от Радио Пловдив.

Жената наела убийци срещу заплащане, за да премахне роднините си и да остане единствена наследница на имуществото на баща си Георги, който починал през 2014 г. в Чикаго. Той емигрирал в щатите през 1951 г. и създал успешен бизнес. Според Иванка Ройдова наследството възлизало на около 4,5 милиона долара.

Георги Ройдов помагал финансово на дъщеря си Иванка до 1994 г., след което отношенията им се влошили и бащата я изключил от наследниците си. Той завещал всичко на сина си – 70-годишния Стойчо, брат на Иванка.

След като разбрала това, 66-годишната жена решила да премахне цялата си рода, за да наследи американските милиони. Ройдева преговаряла с килъри за мократа поръчка, като им обещавала 10% от наследството. В левове това прави по 450 000 лв. и имоти в пловдивски регион.

Интерес към мократа поръчка проявили четирима "професионалисти", включително и чужденци от Балканите. Те били арестувани за 24 часа и след като дали показания, били освободени, тъй като до сделка с Ройдева така и не стигнали.

В крайна сметка поръчката "била поета" от агент на МВР под прикритие. Иванка Ройдева заявила, че той трябва да отвлече 70-годишния й брат Стойчо и да го принуди да подпише договор, с който тя получава всички наследствени права. След това Стойчо трябвало да бъде ликвидиран с предозиране на инсулин, тъй като бил диабетик и така нямало да се събуди подозрение.

"След това килърът трябвало да убие съпругата на Стойчо Ройдев и 45-годишната им дъщеря заедно с нейния мъж и двете им деца - на 8 и 16 години", разкри окръжният прокурор Румен Попов. Поръчителката дори платила капаро.

Тъй като Иванка Ройдева действала изключително хладнокръвно и достатъчно конспиративно, от прокуратурата ускорили задържането й. При обиските и претърсванията, извършени вчера от 32-ма служители на реда, са открити доказателства за престъпните й намерения. От кое точно пловдивско село е Ройдова обаче не бе уточнено.

За приготовление за отвличане и за приготовление за убийство Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6 години затвор, допълниха от прокуратурата.

 

Водещи

Най-четени