Арестуваха шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина (ОБНОВЕНА) 20.04 | 13:11

В операцията на ГДБОП са задържани повече от десет души

От iNews.bg

Над 10 души са арестувани при операция на ГДБОП, която се провежда в сградата на Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщи първоначално  БНР.  Сред закопчаните е и шефът на Фонда Павел Александров. Разследването се води от няколко месеца и засяга нарушения на дейността на Фонда.

Разследващите са се натъкнали на грандиозни злоупотреби, свързани с лечението на деца в чужбина, допълва БНТ. Като примери се посочват, настаняването на болни деца в частни апартаменти вместо в клиники, като така се е злоупотребявало със средства на фонда.

15 са арестуваните от Фонда за лечение на деца в чужбина, включително шефът на Фонда Павел Александров, уточяват източници на "24 часа" . Според тях арестите са направени по време на заседание на обществения съвет, който одобрява финансирането на лечението на деца извън България.

Полицаите и прокурорите са нахлули по време на заседанието и са закопчали 15-имата, заподозрени, че са източвали фонда, включително директора.

Националното радио има представител в обществения съвет, който също е бил на заседанието. Органът се състои от 17 души, сред които трима представители на медии, четирима - на пациентски организации, осем лекари и един човек от Агенция за социално подпомагане, както и шефката на агенцията за децата Ева Жечева.

Към момента от ГДБОП и МВР не дават никаква информация. В двора на Центъра по хигиена продължава да има полицейски автомобили. Най-вероятно продължава и изземането на документи от Фонда за лечение на деца в чужбина. Не е ясно дали ще има още арести.

 

 

Водещи

Най-четени