Армията спаси 8 души от преспите в Сливенския балкан 18.10 | 20:40

Акцията по спасяването на хора, закъсали с автомобили на пътя Котел – Елена снощи, приключи успешно днес

От Кремена Бедерева

Акцията по спасяването на хора, закъсали с автомобили на пътя Котел – Елена снощи, приключи успешно днес, информира агенция "Булфото".

Осем души, сред които и две деца, са в добро здравословно състояние.

Спасителните екипи достигнаха до хората с помощта на тежка военна техника. На място в планината първо е пристигнала машина на Планинската спасителна служба. По-късно в района на Старо село пристига и военна машина БАТ.

Модулна група за действие в зимни условия от военно формирование 22 220-Сливен участва в разчистване на пътищата от снежната покривка и оказване на помощ на аварирали моторни превозни средства в района на местността "Агликина поляна", съобщиха от Министерството на отбраната.

Групата е в състав от 6 военнослужещи и техника - тежък колесен влекач (трайлер МАЗ-537), булдозер с гребло (БАТ-М) и УАЗ-469. Модулната група разчисти и заснежен пътен участък и оказа помощ при спасяването на хора от аварирали автомобили и на пътя Сливен - Стара река.

Ръководител на групата бе майор Иван Байрактаров. Високопроходима техника от Военноморските сили се използва днес за изваждане и извозване на закъсали автомобили и автобуси от критичните места на територията на Варна по искане на община Варна

През нощта при бедстващите хора са били планинските спасители Атанас Кошничаров и Пенко Райков от БЧК. 24 часа, след като снегът затрупа пътя и превозните им средства, бедстващите граждани са спасени. Те бяха прегледани в две линейки на Спешна помощ.

Водещи

Най-четени