Арт ателие и танци за малките през лятната ваканция 01.06 | 20:46

От 4 юни стартира лятна ваканционна програма в Националния дворец на децата

От Ивелина Георгиева

Ако искате детето ви да не скучае през лятната ваканция, и въпреки многото свободно време, което то имат през лятото, искате и да понаучи нещо интересно, Националният дворец на децата в София ще ви помогне.

В Двореца на 4 юни 2012  г. стартира лятната ваканционна програма. Това каза за iNews директорът на институцията за деца Татяна Досева. Така малчуганите ще могат да учат, докато се забавляват.

Питате се как?

Част от дейностите, с който ще се занимават маниците през лятото в школата, са различни занимания в арт ателие, танцово ателие, школа по английски език и др.

Програмата е ориентирана към деца между 6 и 10 години, но могат да се включат и желаещи от други възрасти, без значение дали са по-малки или по-големи, уточни директорът.

Единственото изискване при записването е да се попълни комплект от документи и родителят да представи бележка от личния лекар, че детето не е имало контакт със заразно болни.

Така, малките ще могат да посещават извън училищната дейност всеки ден от 09.00 до 17.00 часа, а родителите им да са спокойни, че дори и през ваканцията, с помощта на игри и забавления, децата им ще натрупат знания.

В лятната програма ще вземат участие много педагози и учители от Двореца на децата, които ще се занимават с мъниците в различни области. Но за родителите няма място за притеснение - занятията са съобразени с потребностите на децата.

Дворецът на децата има готовност да приеме всички желаещи, но капацитетът на програмата е около 200 дечица, увери Татяна Досева. Тя подчерта, че е в лятната програма се осигуряват работни материали, две пакетирани закуски и вода за децата.

Досева успокои, че ако случайно някой родител иска да запише наследника си в програма след 4 юни, няма място за притеснение. Родителите могат да запишат децата си в програма и след тази дата.

В Националния дворец на децата се развиват над 60 вида дейности от всички области на познанието. Те са структурирани в 4 направления - наука, техника и технологии, спорт, изкуство и педагогическа школа за най-малките от 3 до 6 години.

Във всички тези над 60 вида дейност се работи по над 300 програми.

Националният дворец на децата отговаря и е основен координатор за организирането и провеждането на националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието, младежта и науката.

Целогодишно се обучават около 2200-2500 деца.

Водещи

Най-четени