Асансьор пламна. Вадиха хората от пламъците 03.04 | 15:14

Съоръжението не работило от 15 г., а шахтата била пълна с боклуци

От Кремена Бедерева

Пожар избухна в асансьорна шахта на ул. "Сокол" 3 в кв. "Столипиново" в Пловдив, съобщиха от полицейския пресцентър в града. В 12:20 часа на тел. 112 е подаден сигнал за гъст, черен дим, който излиза през прозореца на стълбището на последния етаж на входа на 8-етажния блок.

На място са изпратени три противопожарни екипа и една автоматична стълба, уточниха от пожарната. Пожарникарите изведоха от задимения вход 6 души с противогази, които са с различна степен на обгазяване. Те бяха транспортирани до УМБАЛ "Св. Георги".

По данни на пожарникарите най-вероятно са вдишали дима, който е проникнал в апартаментите през фугите на панелите. Живеещите в блока уточниха, че асансьорът не работи от 15 години и е спрян на шестия етаж.

Шахтата е пълна с боклуци до четвъртия етаж и след асансьорната кабина, откъдето на практика е тръгнал и огънят, уточниха пожарникари.

Според тях най-вероятната причина е хвърлен незагасен фас в шахтата, като по-късно огънят "пада" и подпалва и боклуците на четвъртия етаж. Ситуацията бе овладяна за около 2 часа, на място остава дежурен екип на пожарната.

Водещи

Най-четени