Асансьор с 3-ма вътре пропада, техникът зарязал хората 11.10 | 17:27

„К'во ме занимавате, ще дойда утре“, отговорило лицето по поддръжката

От Филипа Тодева

Асансьор с трима души вътре е пропаднал в най-високия блок в Кърджали, известен като "Балатон". Инцидентът станал в 17 часа в сряда. Един мъж и две жени се качили в асансьора, но изведнъж той започнал да пропада бързо надолу. За щастие се задействали спирачките и асансьорът спрял между етажите.

Тримата били обхванати от паника, след което извадили телефоните си и започнали да звънят на техника. Когато обаче се свързали той им казал: "К`во ме занимавате, ще дойда утре сутринта". Отчаяни хората се обадили на 112, които препратили сигнала към пожарната. Докато пристигнат обаче мъжът успял да отвори вратата на асансьора и да изведе и двете жени.

"Вътре с нас имаше 70-годишна жена. Тя няма телефон, ако беше сама какво щеше да стане? Беше страшно преживяване", разказа за 24rodopi жената, която е набрала телефонния номера на техника и 112.

Асансьорът е минал технически надзор преди около два месеца от експерти от Пловдив. По тяхна преценка съоръжението е спряно от движение. След това са събрани по 40 лева от всяко семейство в 12-етажната сграда за ремонт и поставяне на чип, след което отново бил пуснат до този инцидент. Асансьорът вече спрян.

Водещи

Най-четени