Асансьорите "убиват" хора за едно шише ракия и 100 лева 10.09 | 11:00

Шефът на Агенцията за метеорологичен и технически надзор получавал смъртни заплахи

От Христина Рафаилова

Фирми, поддържащи асансьори, били готови да пожертват живота ни за едно шиеше ракия и 100 лева. 

Това стана ясно от думите на шефа на Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор Стефан Цанов. 

Той обясни, че това е цената на едно съоръжение, което е опасно за хората, да продължава да работи и да се води изправно. 

"Това е все едно да си вземете подписан и подпечатан празен талон от КАТ и да си напечатате какъвто си искате автомобил вътре. Това има подпис и печат от нашата агенция и човекът, който го е закупил, дойде при нас и обясни, че е срещу 100 лева и шише ракия", заяви Цанков, цитиран от в. "24 часа". 

От думите му стана ясно, че измамниците ще станат "клиенти" на прокуратурата. "Поставянето на държавен печат и подпис на празен документ е престъпление", коментира той.

Шефът на агенцията каза, че е получавал смъртни заплахи заради стартиралите проверки на асансьори. Инспекциите започнаха, след като лифт летя 9 етажа в столичен блок и уби една жена.  

Цанов казва, че имал късмет, че наблизо имало полицаи, и заплахата срещу него не се превърнала в реалност.

Същевременно проверката показва, че всеки пети асансьор има неизправност. Според Цанков обаче те са в различна степен на важност.

Той обясни, че в ужасно състояние са 10 асансьора, които са извадени от експлоатация. "Не е нужно да всяваме паника, но проблемът съществува", каза Цанков. 

Водещи

Най-четени