Асансьорната асоциация иска оставката на ръководството на ДАМТН 18.04 | 11:29

90 000 асансьорa у нас са над 30-годишни

От iNews

Всички асансьори да бъдат с автоматични врати до 5 години. Това е едно от изискванията на обновения европейски стандарт, свързан с безопасността и поддръжката на съоръженията.

Бъдещите изменения в наредбата за безопасна експлоатация и технически надзор над асансьорите бяха обсъдени на среща в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, заедно с браншови организации. 90 000 асансьорa у нас са над 30-годишни.

Председателят на Българската асансьорна асоциация Валентин Маринков, заяви в сутрешния блок на БНТ, че настояват за оставка на цялото ръководство на ДАМТН, тъй като от 2 години се губи време за промяната на нормативен документ, който трябва да гарантира безопасността на хората.

Когато трябва да се модернизират асансьорите, пише в предложен документ от ДАМТН, че ако това не е възможно, да се слагат табелки и да се информират хората как да се пазят, което е недопустимо, коментира Маринков.

От друга страна хората не желаят да отделят необходимите средства за модернизация на асансьорите, каза още председателят на Българската асансьорна асоциация.

Водещи

Най-четени