Асен Василев представи условията, при които би приел да участва в бъдещ редовен кабинет, ако получи покана 27.08 | 12:00

След приемане на мандата председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че ще разговаря с партиите от парламента без ДПС и ГЕРБ-СДС да остане част от служебния кабинет

От iNews.bg

След приемане на мандата председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че ще разговаря с партиите от парламента без ДПС и ГЕРБ-СДС да остане част от служебния кабинет.

В кулоарите на парламента служебният министър на финансите Асен Василев представи условията, при които би приел да участва в бъдещ редовен кабинет, ако получи покана:

"Това, което е необходимо, за да работя в един кабинет и да се чувствам полезен, е първо една обща визия каква финансово-икономическа политика трябва да се провежда. Трябва аз лично да имам свобода за избора на екип. Министерският съвет като един колегиален орган трябва да бъде сформиран от колеги, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва и не на последно място -  не обичам телефонни обаждания, така че трябва да имам тази свобода на взимане на решения, която президентът ми е предоставил".
 
Той обаче не отговори на въпроса дали вече е получил покана от БСП и отклони въпроса дали подготвя политически проект заедно с друг министър от служебния кабинет Кирил Петков:

"В момента единственото нещо, в което участвам, е служебният кабинет. Смятам, че той е деполитизиран и трябва да остане такъв. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да участвам в нищо".

Водещи

Най-четени