Асоциацията на пострадалите от Корпоративна Търговска Банка осъдиха щурма на TV7 29.04 | 17:22

Осъждаме желанието на скрити „играчи“ да смачкат една от малкото свободни и независими медии у нас

От iNews.bg

Ние от Управителния съвет на Асоциацията на пострадалите от Корпоративна Търговска Банка (АПКТБ) изразяваме дълбокото си възмущение от днешните събития, разиграли се пред и в сградата на TV7 в столицата. Отвратени сме от наглия опит за прекратяване на дейността на една от най-големите медии в България!

Убедени сме, че незавидната съдба на КТБ и желанието на задкулисни играчи да ограбят парите на вложителите, са сред причините за безпрецедентното нахлуване в сградата на телевизията. Нека да припомним, че TV7 бе от малкото медии и единствената телевизия, отразила нашите протести срещу показното и неадекватно фалиране на банката. Ние подкрепяме услилията на служителите на двете телевизии да защитят правата си – на изразяване, на право на работа и прочие, които са гарантирани от Конституцията и задължителни от морална гледна точка.

Осъждаме желанието на скрити "играчи" да смачкат една от малкото свободни и независими медии у нас, в желанието си да бъдат оставени да крадат на спокойствие. Свободата на словото е един от гарантите за съществуване на демокрация в съвременния свят.

Приканваме всички граждани и медии с европейско мислене и свободолюбива обществена позиция да изразят подкрепата си за TV7 и News 7 и да заклеймят милиционерщината в държавата!

Изявлението идва само часове след пресконференция днес Радослав Миленков, председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките по тази тема.

"ТV7 има кредит към КТБ в размер на милиони евро. Той не е обслужван и от 10 месеца се водят безуспешни преговори за изплащането. Частният съдебен изпълнител е дал 14 дневен срок за доброволно изплащане, който е изтекъл вчера. Днес е пристъпено към принудително изпълнение. С тези действия синдиците само защитават правата на вложителите", заяви Радослав Миленков.

 

Водещи

Най-четени