Асоциацията на прокурорите: И за полицаите трябва да има допълнително пари 19.03 | 15:35

Те, както и медиците, са на първа линия и рискуват много, се казва в призива

От iNews.bg

Асоциацията на прокурорите поиска полицаите, които участват активно в борбата с коронавируса и рискуват живота и здравето си, също да получат допълнителни възнаграждения. Това става ясно от призив на съсловната организация. В него прокурорите подчертават, че обещаните допълнителни пари за всички медици трябва да бъдат предвидени и за служителите на полицейските служби. Асоциацията призовават хората да благодарят не само на лекарите за усилията, а и на полицаите, и да уважават каакто самите тях, така и усилията и рисковете, които поемат.

Ето и пълният текст на изявлението на Асоциацията на прокурорите:

От името на членовете на Асоциацията на прокурорите в България изказваме своята огромна човешка признателност към всички наши съграждани, които независимо от своята професия, всекидневно изпълняват своя дълг и самоотвержено полагат огромни усилия за да ограничат разпространението на заразата, да предпазят всички нас, да осигурят нормалното функциониране на обществото и да помогнат на заболелите и нуждаещите се.

Категорично подкрепяме идеята българските полицаи, които подобно на българските здравни работници, са на първа линия в борбата на цялото българско общество, да получат допълнително възнаграждение за своя опасен и отговорен труд. Свидетели сме как пред последните дни полицейските служители, често без необходимите предпазни  средства, не са абдикирали от своите задължения, а са сред хората, на улицата, пред болниците и магазините и на всички други рискови места. Именно на тях разчитаме да гарантират спазването на реда и изпълнението на правилата в условията на извънредно положение, да идентифицират контактните на болестта наши съграждани, да подпомогнат здравната система и останалите ключови сектори, да успокояват обикновените хора по места.

В тези толкова тежки, не само за нашата страна, но и за цяла Европа и целия свят времена, героите са сред нас, те са пред очите ни. Това са обикновените лекари, медицински сестри, санитари, полицаи, работници и служители от други сфери и сектори, производители на жизненоважни лекарства, медицинско оборудване,консумативи, хранителни продукти и т.н. и т.н.

Нека не ги предаваме и да бъдем достойни за техните усилия и жертви!

Убедени сме, че всички ние заедно и единни, като истински българи, ще преодолеем това изпитание в името на България и в името на нашите деца и родители.

Бъдете здрави и отговорни!          

 

Управителен съвет на Асоциацията на прокурорите в България

Водещи

Най-четени