Ася Петрова: Следят ме и оказват натиск върху мен и семейството ми 12.06 | 08:24

По думите й посланието на тормоза е "Не работете, за да не бъдете хулени"

От Елица Елефтерова

Зам. главният прокурор Ася Петрова обяви в ефира на Нова телевизия, че е следена, а върху нея и семейството ѝ е оказван натиск и тормоз.

Петрова сама определи посланието от този натиск като "Не работете, защото ако работите, ще бъдете хулени и ще бъдете подложени на натиск". Зам. главният прокурор обяви, че е била следена от автомобил, на който обаче е записала номерата и вече е подала сигнал. В същото време съпругът ѝ е бил притесняван по телефона заради работата ѝ.

Петрова отрече да е оказвала натиск върху прокурори заради разследването на скандалния запис на Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Роман Василев и Бойко Борисов.

Въпреки атаките Петрова заяви, че не мисли за оттегляне и е готова да работи дори в такава атмосфера. Атаките според нея са целенасочени и съвпадат с отсъствието на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Петрова коментира, че е оказван натиск върху нея и заради делото "Килърите” и изчаква да приключи то, за да обяви кой и защо според нея стои зад тези атаки.

По отношение на появилите се спекулации относно жилището, в което живее, Ася Петрова обясни, че живее във ведомствено жилище към Министерството на правосъдието. 

Водещи

Най-четени