Атакисти пак щурмуваха Министерския съвет 20.03 | 10:35

Няколко ексдепутати настояха да присъстват на заседанието. Не ги пуснаха

От Ивелина Георгиева

Депутати от "Атака" за пореден път опитаха да "щурмуват" Министерския съвет.

Петима души от партията на Волен Сидеров начело с лидера дойдоха на "Дондуков 1", за да присъстват на редовното правителствено заседание.

Те обаче не бяха допуснати до министрите от гардовете на НСО и от протокола и останаха на входа на институцията, за да говорят пред медиите.

Това е поредната подобна акция на атакистите. Те започнаха с опитите да влизат на заседанията на кабинета още при управлението на Бойко Борисов, малко след като той подаде оставка и стана ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори.

Днес от партията на Сидеров обясниха, че на 13 март са изпратили молба за присъствие на първото заседание на служебния кабинет, но достъпът им е бил отказан.

От партията се обявиха за прозрачност и заявиха, че всички граждани имат право да бъдат на заседанията.

Сидеров и депутатите му обясниха присъствието си в Министерския съвет и с това, че искат да знаят какви решения взима правителството.

По принцип решенията, които министрите взимат, се обявяват публично на сайта на МС след края на всяко правителствено заседание. Ден по-късно пък всички желаещи да разберат какво точно си говорят министрите могат да го сторят, като се запознаят със стенограмата от заседанието, която също се качва на интернет страницата.

Водещи

Най-четени