Атанас Атанасов: Да бъде закрито кино студио МВР 22.04 | 08:36

В случая с убитата Мирослава имало лични нарушения на Флоров

От Христина Рафаилова

След изборите трябва да бъде закрито кино студио МВР. Това каза в ефира н TV7 Атанас Атанасов от ДСБ.  

Той коментира и разследването срещу отстранения  шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Според него нямало нищо изненадващо в действията на  държавното обвинение.

Атанасов каза, че има нарушения при разследването на убийството на Мирослава от Перник, като някои от тях били лично на Флоров. Бившият директор на Национална служба "Сигурност" даде за пример  как  се е действало със самоубилият се похитител на момичето  -  Стойчо Стоев.

Според Атанасов са направени натривки за барутен нагар на полицаите, задържали Чочо, както и на самия него.  Оказало се, че по ръцете на Стоев въобще е нямало барут. По време на трагичния случай имаше подозрения, че Чочо не е сложил сам край на живота си. 

От своя страна социалистът Мая Манолова коментира факта, че шефът на ГДБОП е работил в системата на МВР и по време на вътрешния министър от тройната коалиция Михаил Миков.  Тя каза, че за престъпленията, които се проверява шефът на ГДБОП, датират от времето, когато главен секретар на силовото ведомство е бил Бойко Борисов.

Според Манолова заради Флоров ГЕРБ за променили закона и са превърнали оглавяваната от него дирекция в "юмрук на управляващите".  Тя подчерта, че Миков не е близък с Флоров. Шефът на ГДБОП обаче бил близък приятел на бившия МВР шеф Цветан Цветанов.

Водещи

Най-четени