Атанас Папаризов отказа да замести Петър Курумбашев в парламента 07.05 | 11:07

Народното събрание прекрати правомощията му на народен представител

От Ивелина Георгиева

Парламентът прекрати правомощията на народния представител Атанас Папаризов. Той трябваше да влезе в Народното събрание на мястото на Петър Курумбашев, който се отказа от правомощията си, защото се кандидатира за евродепутат. Папаризов е избран за депутат от 24-ти МИР-София от листата на Коалиция за България, но с подадено заявление в парламента посочва, че няма да положи клетва като народен представител и моли пълномощията му да бъдат прекратени.

След като започнаха работа с 30 минути закъснение заради трудното събиране на кворум, народните представители решиха да обсъдят на утрешното си заседание създаването на Временна анкетна комисия за изясняването на дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР.

Предложението бе направено от народния представител на "Атака" Илиан Тодоров, който призова колегите си да гласуват, за да разберат защо определени държавни фигури в лицето на президента Росен Плевнелиев са се срещали с представители на фирмите за електроенергия.

"Моля ви, да подкрепите нашето предложение, за да покажем на обществото истината и да разберем защо раздаваме българските подземни богатства на смешни цени, по-ниски от тези в Африка", каза Тодоров.

След това народните избраници продължиха работа с обсъждането на промените в Закона за МВР, който се гледа на второ четене.

Водещи

Най-четени