Атанаска Георгиева се изправя пред съда за жестокото убийство над Алекс 13.11 | 17:11

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу нея

От Теодора Кокаланова

Окръжна прокуратура-Бургас е внесла обвинителен акт в Бургаския окръжен съд срещу Атанаска Георгиева за убийството на 8-годишната Александра Тодорова от град Поморие. Георгиева е обвинена за това, че умишлено е умъртвила детето по особено жесток начин.

В хода на разследването са били разпитани 65 свидетели, иззети са множество веществени доказателства, представени са експертизи от 12 вещи лица, приложени са значителен брой писмени доказателства, предаде агенция "Фокус". От 11.04.2014 г. на Георгиева е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Тялото на 8-годишната Александра – дъщеря на бизнесмен от Поморие беше открито в таванско помещение в кооперацията, в която живее семейството й през април тази година.

Имаше версии, че с отвличането на детето е трябвало да бъде принуден бащата - бизнесмена Веселин Тодоров да даде кредит на семейството на задържаните жени. По непотвърдена информация бащата се занимава и с нелегален бизнес. Има сигнали срещу него за лихварство, но не е осъждан за това.

Появиха се и данни за бизнес начинание на Тодоров в центъра на Поморие – кооперация, която той е строил не със свои пари, а с пари, които после кредиторите му са си искали обратно. 

 

Водещи

Най-четени