Атанасов: Хора от МВР подсигуряват трафика на мигранти срещу пари 22.08 | 11:36

Няма мигрант, влязъл в България, който да не си е платил за услугата да стъпи на европейска територия, твърди депутатът от Реформаторския блок

От iNews.bg

Съществува организирана схема за приемане на мигранти. Хората, които организират трафика, се разплащат със своите покровители в МВР. Няма мигрант, влязъл в България, който да не си е платил за услугата да стъпи на европейска територия. Това заяви по БНР Атанас Атанасов от Реформаторския блок по повод нановия профил на влизащите у нас мигранти който беше очертан тези дни от главния секретар на МВР Георги Костов – агресивни млади мъже, които не са сирийци.

Атанасов подчерта, че всички в Гранична полиция и в МВР знаят кой е Радо Схемата – той е бивш служител на СДВР и приближен до професионалното ръководство на МВР. Запитан дали може да докаже твърденията си за платена схема за допускане на мигранти у нас, Атанасов отговори: "Има хора в системата на МВР, които се бунтуват срещу тези безобразия, че техните началници трупат пари от извършване на престъпления, и са готови да дадат информация за това".

От март или април насам на няколко пъти във вътрешната комисия се разисква този въпрос и вместо всестранно обективно разследване Бъчварова застава на амбразурата и защитава подчинените си в МВР, заяви Атанасов. По думите му се налага образът на безпомощната Румяна Бъчварова като министър на вътрешните работи.

"Бъчварова не си дава дори усилие да разбере къде работи. Дала си е съгласието да служи за фасада в МВР, а Борисов управлява цялата система за сигурност. Тя е безкрайно лоялна на министър-председателя. Тя не полага усилия да навлезе в дълбочината на работа. Съгласила се е, че МВР се управлява от главния секретар Георги Костов, който е на ръчно управление при Бойко Борисов", заяви депутатът.

След сделката между Станишев и Доган по времето на правителството "Орешарски" да се даде сигурността на ДПС, хората на Доган продължават да владеят сектора, смята още Атанасов. "Борисов винаги е бил ортак с Доган, независимо от политическата конюнктура и политическите люшкания. Ще видите какво ще се случи на президентските избори. Сега Доган търгува между Борисов и Първанов. Изборът, който се диктува, е да се избере между протежето на Първанов и протежето на Борисов", заяви още Атанас Атанасов.

Водещи

Най-четени