Атанасова: За мен беше чест, бъдете живи и здрави 19.01 | 13:45

Тя използва парламентарната трибуна, за да благодари за доверието и да се сбогува с Народното събрание, предвид дългогодишния си парламентарен опит

От iNews.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова официално събра подкрепа да стане член на Конституционния съд. Тя използва парламентарната трибуна, за да благодари за доверието и да се сбогува с Народното събрание, предвид дългогодишния си парламентарен опит.

"Благодаря за възможността да бъда избран за член на Конституционния съд на България. За мен се каза доста в последните дни. Бих казала, че всички знаете, че съм градила името си на почтен и честен човек, на независим и на некорумпиран политик. Надявам се, че сте убедени в това. Никога не съм разчитала на потекло, протекции, случайности, а съм работила открито, всеотдайно и принципно. Ако в правото са императивни и диспозитивни, то в пленарната зала нормите също са важни - етичните, най-вече. В политиката в дебата се ражда истината". Така се обърна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в пленарната зала, малко след като беше официално избрана за член на Конституционен съд.

"За мен беше чест, бъдете живи и здрави", обърна се новоизбрания конституционен съдия към колегите си в парламента.

Водещи

Най-четени