Атанасова е безмилостна към пушачите 05.10 | 18:03

Тя няма да подкрепи облекчения в режима на пушене

От Ралица Стоянова

"Милост за пушачите няма да има". Това каза в Сливен министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, цитирана от агенция "Фокус". Тя е категорична, че няма да подкрепи никакви облекчения в режима на пушене на публични места и в затворени помещения.

По данни на кардиолозите страната ни се нарежда на едно водещите места по брой на сърдечни заболявания, а основната причина за това е високият брой на пушачите сред българските граждани. Затова Атанасова призовава пушачите към повече търпение, а всички български граждани към по-здравословен начин на живот.

Атанасова заяви, че ще настоява в проектобюджета за следващата година да бъдат включени повече средства за здравеопазване.

В Сливен здравният министър присъства на първата копка за изграждане на нова сграда за Отделението по хемодиализа на МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Целевата субсидия от Министерството на здравеопазването е в размер на 400 000 лв., останалите 220 000 лева ще осигури болницата. Проектът трябва да бъде завършен за четири месеца.

Преди няколко дни независими депутати поискаха отмяна на пълната забрана за тютюнопушенето на закрито.

Според собствениците на заведения след влизането в сила на забраната за тютюнопушене, оборотът им е паднал между 50 и 60%.

Забраната за тютюнопушене на закрити обществени места беше въведена на 1 юни тази година.

 

Водещи

Най-четени