Ахмед Доган и Делян Пеевски със забрана да влизат в Турция 11.02 | 14:18

Турското издание описва Пеевски като "руски олигарх"

От iNews.bg

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от същата партия Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция. Новината бе потвърдена от турското посолство в София по повод публикации в турските медии.

Във връзка с отправени към Посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на  бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски, бихме искали да потвърдим, че забраната е факт, гласи официалното съобщение на посолството.

Новината се появи първо в електронното издание Star Günsel. Причината е проруската позиция, която Доган е заел по повод сваления руски изтребител от турската противовъздушна отбрана. Изданието цитира изказването на Лютви Местан от парламентарната трибуна, в която защити турската позиция.

Изданието се позовава на високопоставени членове в ДПС, според които Доган е казал, че лично ще се погрижи да намали турското влияние в България. В статията се посочва още, че позицията на Доган е защитавана в близки до Делян Пеевски медии. В нея се припомня и статията на германското сп. "Шпигел", озаглавена "Българският политик Пеевски: айсбергът на корупцията".

 

Турското издание описва Пеевски като "руски олигарх", който е свързан с контрабанда на цигари. В статията се посочва, че Доган е бил сътрудник на българските тайни служби преди 1989 година.

Водещи

Най-четени