БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХ 12.11 | 18:14

Работното наименование е „Институт за изследване на атмосферата, климата и водите“, в който ше се отделят част от дейността, активите и пасивите на сегашния НИМХ

От iNews

БАН създава ново самостоятелно научно звено на мястото на НИМХ с работно наименование "Институт за изследване на атмосферата, климата и водите", съобщават "Фокус”. В новото звено ще се отделят част от дейността, активите и пасивите на сегашния Институт.

Новото звено ще започне работа от 1 януари 2019 година. От същата дата ще функционира и НИМХ към МОН. Учените, специалистите и членовете на научно-помощния персонал на Института трябва да подадат заявление, ако искат да работят в новото научно звено.  Срокът за подаване на заявленията е 20 ноември.

От Академията съобщават, че тези, които решат да останат в новото звено на БАН  ще запазят научните си степени и академични длъжности, както и проектите си и условията за работа, в т.ч. ползваната научна инфраструктура.

На 31 октомври от Управителния съвет на БАН е обявен конкурс за директор на Института за изследване на атмосферата, климата и водите при БАН със срок за подаване на документи до 30 ноември.

Водещи

Най-четени