ББЦ-Пловдив хвърли оставка с отворено писмо 19.10 | 17:52

Причината е изявите на отцепилата се Анна Баракова

От Цанка Донкова

Ръководството на "България без цензура"–Пловдив хвърли групова оставка с отворено писмо. Посочената причина е изявите на отцепилата се по-рано Анна Баракова.

"През последните няколко дни с отвращение наблюдаваме публичните изяви на 13-тия кандидат в листата на Пловдив-град Анна Баракова, която бе избрана преференциално за народен представител. Г-ца Баракова демонстрира войнстваща некомпетентност за функциите на институциите, българската памет и история и категорично отказва да осъзнае личната си отговорност като депутат в 43-тото Народно събрание. Въпреки многократните ни опити тя категорично отказва да осъществи контакт с наши представители, изтъквайки неверни причини, като "заплахи”, "натиск” и "страх”, за които няма абсолютно никакви факти и доказателства", се посочва в писмото.

От ръководството на ББЦ-Пловдив посочват още, че Баракова е била включена в листата на ББЦ – Пловдив заради позицията ѝ на председател на "Евромайки" в район "Източен” в Пловдив, където е била посочена от бившия председател на организацията Калина Крумова.

"Към настоящия момент определяме това действие като груба грешка, която е продиктувана единствено от желанието ни представителите на ББЦ в парламента да бъдат излъчени от членовете на структурите в партията ни, а не от кабинетите на ръководството. Явно политическата ни действителност не е напълно готова за толкова демократични, плуралистични и прозрачни действия", се казва още в писмото.

Писмото е подписано от Дяко Дяков, Юри Величков, Ген. Димитър Цветков, Нъшан Деркалестанян, Атанас Панчов, Васил Кльонков.

Водещи

Най-четени