БНР празнува 90 години от създаването си 25.01 | 13:44

Изследванията показват, че националното радио е сред медиите, които се ползват с най-голямо доверие, заяви Александър Велев

От iNews

Днес в НДК Българското национално радио и Българската национална телевизия организират конференция на тема "Бъдещето на обществените медии в цифровата ера". Тази година се отбелязват важни годишнини за двете национални електронни медии - 90 години от първото радио излъчване в България, 84 години от основаването на Българското радио и 60 години от създаването на БНТ.

В студиото на сутрешния блок на БНТ генералният директор на БНР Александър Велев изтъкна че хората в радиото работят неуморно за създаването на огромно по обем съдържание.

Изследванията показват, че националното радио е сред медиите, които се ползват с най-голямо доверие. Националното радио е най-бързата медия. Радиото стига най-бързо до теб. Радиото успя да удържи онова, което е постигнало, и в съвременната цифрова ера. Въпросът е сега как да навлезем все повече в дигиталния свят и да бъдем непрекъснато до по-младите хора. Велев отбеляза, че има нужда в допълнения в регулацията за радиото, тъй като в Закона за радио и телевизия изобщо не е споменато за дигитализация, как ще се извършва тя и как ще се финансира. От днешната конференция в НДК се очаква да намери отговорите на тези въпроси.

Водещи

Най-четени