БСП: Борисов обещава виртуални пари, които ги няма в бюджета 27.11 | 10:40

БСП направи 204 предложения за бюджет 2021, управляващите не приеха нито едно, казва Иван Ченчев

От iNews.bg

Управляващите не са се мотивирали нито един път, за да защитят бюджета, който предложили, а направили само две изказвания и то за увеличаване на времето, разкри Ченчев по БНТ и определи това за несериозно.

"Нужен е дебат за всяко едно действие, което се решава за държавата. ГЕРБ абдикираха от дебата за бюджета, защото нямаха доводи", твърди народният представител.

"БСП има 204 предложения в алтернативния бюджет, а  управляващите не приеха нито едно. На всички наши предложения казахме откъде ще дойдат парите. Предложихме за втората година от гледането на дете майките да получават 650лв, а не 360. Предложихме 9% ДДС за лекарства и безплатни учебници на всички ученици. ГЕРБ отхвърлиха всичко това. Те дори не искат да чуят различно мнение". Така Ченчев описа реалния образ  на управляващите.

"Всеки ден има нови и нови проблеми, нови и нови недоволни хора, защото в ситуацията на криза нищо не е направено. Има едни виртуални пари, които се обещават гръмко от джипа, но ги няма в бюджета. Вчера стана ясно, че парите които идват от Европа за малкия и среден бизнес се пренасочват към ресторантьорите. Свободните професии остават без абсолютно никаква помощ. Всичко е един популизъм.", поясни пред водещата на сутрешния блок на държавната телевизия Христина Христова народният представител. Той допълни, че  затова левицата е поискала от трибуната на парламента да се спре гласуването на този бюджет, за да се направи адекватен на кризата социално-икономически план.

"БСП доказва с всичко, което прави, че е алтернатива. БСП предложи преизчисление на всички пенсии, управляващите  дадоха едни пари до изборите.", заяви Иван Ченчев. Социалистът завърши коментара си с извода, че много от мерките, които ГЕРБ взима впоследствие, са копирани от БСП.

Водещи

Най-четени