БСП: Властта раздаде 118 млн. бонуси на администрацията 11.12 | 18:47

Награждават се тези, които не работят и правят издънки, категоричен е Драгомир Стойнев

От iNews

Правителството е раздало 118 мл. лв. бонуси в края на годината на държавната администрация "за добре свършената работа", възмутиха се от БСП на базата на справки, получени от отделните ведомства. Награждават се тези, които не работят, правят издънки и ни карат да се срамуваме, обобщи зам.-шефът на ПГ на левицата Драгомир Стойнев, предаде Канал3.

Министерството на правосъдието оценява двамата избягали затворници на 1,1 млн. лв., а Агенцията по вписванията, която блокира държавата и станахме за смях, там бонусите са 1,275 млн. лв., каза Стойнев. Финансовото министерство си е раздало близо 43 млн. лв., а социалното - 13 млн. лв., допълни соцдепутатът. На Летище София, където всеки може да си влиза и излиза, а Гранична полиция да събира пътниците от кафенетата, са си раздали 1 465 000 лв. бонуси, възмути се Стойнев.

От разпространената информация на медиите става ясно още, че МОН са си раздали близо 2 млн. лв. бонуси за Коледа, регионалното министерство - 2,9 млн., здравното ведомство е връчило допълнително материално стимулиране в размер на малко на над 9 млн. лв. МВР пък е поощрило служителите си с 101 млн. лв. за празниците.

Подопечното на Екатерина Захариева външно министерство е отличило работата си с 1,4 млн. лв., като за агенцията, която стопанисва имотния фонд - "АДИС", са раздадени бонуси на стойност 254 406 хил. лв.

Социалистите атакуваха и Красимир Каракачанов заради изхранването на армията. По думите на члена на ИБ на БСП Атанас Зафиров, сагата започва още от 2015 г. с приключването на обществената поръчка, но през 2016 г. законът бе променен и е недопустим начинът, по който става това, коментира Зафиров по повод даването на пари на ръка на войниците и офицерите. Според него категорично трябва да бъде обявена обществена поръчка.

БСП отрече обвиненията на строителната камара, че ги атакува с искането си да бъде проверено качеството на асфалта на построените магистрални участъци по времето на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени