БСП: Изборите за президент не са законни 08.11 | 18:59

БСП e подала жалби на места и за оспорване на резултатите от местните избори

От Андриян Георгиев

БСП иска касиране на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент на Република България.

Това съобщи председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА. 

Парламентарната група на "Коалиция за България" щяла да проведе консултации с другите политически сили, представени в парламента, за внасяне на общо искане до Конституционния съд (КС) за произнасяне по законността на изборите за президент и вицепрезидент.

Възможността за това е свързана със събиране на 48 подписа от народни представители, които да внесат съответното искане до КС, посочи Станишев.

Изпълнителното бюро на БСП е изслушало днес становището на юристи. Тяхното мнение е, че имало достатъчно закононарушения и противоконституционни действия, които давали основание на БСП да се обърне към КС за оспорване на законността на избора за президент и вицепрезидент и това щяло да бъде направено, заяви Станишев. 

Също така БСП e подала жалби за оспорване на резултатите от изборите за кметове и общински съветници заради нарушения, според партията, в общините Силистра, Нова Загора, Балчик, София-град, Варна, Кюстендил, Етрополе, Пловдив, Ботевград, Павел баня, Земен, Ивайловград, Златоград, Кнежа, Лом, Нови пазар, с. Катунци - Сандански, с.Крушуна - Летница, Белоградчик.

Водещи

Най-четени