БСП: Калфин загуби от най-слабия президент след Освобождението 24.03 | 19:48

Според Бойко Великов без Стефан Данаилов, Калфин нямало да постигне резултат

От iNews.bg

Калфин загуби от най-слабия български президент след освобождението на България от турско робство до ден днешен. Това заяви по повод лансираната сериозна кандидатура на Ивайло Калфин за президент от АБВ зам.-председателят на БСП Бойко Великов.

"Трудно ми е да си представя какъв би бил неговият резултат, ако кандидат за вицепрезидент не беше Стефан Данаилов", коментира Великов.

Великов уточни, че до момента са номинирани 17 кандидати за лидер на БСП. Той представи по азбучен ред номинираните до този момент кандидати за председател на БСП: Атанас Мерджанов, Атанаска Тенева, Валери Жаблянов, Георги Гергов, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Румен Гечев, Румен Овчаров и Янаки Стоилов.

"Засиленият интерес към предстоящия Конгрес на партията наложи провеждането на експресен телефонен сондаж, но той не е финансиран и поръчан от БСП и вероятно поръчителите са сериозно заинтересовани от резултатите на Конгреса", подчерта Бойко Великов. Той посочи, че предстоят още 242 конференции и допълни, че резултатите от номинациите за председател до момента съществено се различават от данните от въпросния телефонен сондаж на "Галъп”.