БСП вкарва България в топ 10 на ЕС? 13.05 | 14:07

Резултатите от отдалечените райони можело да стопят разликата с ГЕРБ

От Христина Рафаилова

Програмното правителство на БСП щяло да начертае пътя на България към страните в първата десетка на ЕС, чиито жители имат високи стандарт и доходи.  Това каза пред Нова телевизия социалистът Младен Червеняков. Той добави, че за 4 години изстрелването на страната ни в челните позиции нямало да се случи, но можело да се направи така, че тя да тръгне натам.

По повод евентуалните коалиции на левицата социалистът каза, че ДПС също търси единство по национални приоритети. Според него един програмен кабинет трябва да има голяма подкрепа в парламента и в обществото.

Червеняков призна, че БСП започнала твърде късно да обяснява на протестиращите алтернативите за управлението на страната.  Това било нещо, което столетницата не била "донаправила”.  За 1 месец не се пречупва общественото мнение,  каза той и добави, че заради тази им грешка се е разпръснал протестният вот.

Социалистът каза, че левицата не е успяла да се пребори с купения вот, който на места стигал до 20%. Той разказа, че на кметските избори местни партийни водачи са били буквално пребивани.

Той каза, че за момента няма значителни разлики между резултатите за изборите на ЦИК и тези от паралелното преброяване. От левицата обаче очаквали след пристигането на протоколите от по-отдалечение райони разликата й с ГЕРБ да бъде намалена.

Социалистът добави, че близкото бъдеще щяло да покаже дали БСП е победител или победен. 

Водещи

Най-четени