БСП внесе в деловодството вота на недоверие 20.06 | 13:40

Кабинетът „Борисов 3“ е вреден за българите, каза Елена Йончева

От iNews.bg

Както стана ясно в края на миналата седмица, БСП внесе в деловодството на Народното събрание вота на недоверие към правителството. Това стана точно днес и само с техните подписи, както обещаха социалистите.

"Правителството на Бойко Борисов е вредно за всички български граждани, опасно е за България и трябва да си ходи. Мотивите за внесения вот са изключително подробни – пълен провал на работата на Министерски съвет по темата за сигурността, осигуряването на националната сигурност, както и провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българските военнослужещи”. Това каза говорителят на парламентарната група на "БСП за България” Елена Йончева пред журналисти, след като депутати от левицата внесоха необходимите подписи за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в политиката по сигурността.

"Мотивите за вота черпим от българската Конституция, която казва, че Министерският съвет е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност в България. Очевидно е, че това правителство не се справя със своето основно задължение”, каза още тя. Според нея доверието на българските граждани в  работата на МВР е спаднало драстично. "Българите вече не вярват на МВР, тъй като от там изтича информация и поради тази причина не съобщават за извършени престъпления. Увеличава се битовата престъпност и неразкритите убийства”, посочи Йончева.

По нейните думи няма правителство в Европа, което не може да се справи с телефонните измами - в България неразкриваемостта е 85%, като сумата, взета от гражданите за миналата година, се е увеличила с 5 000 000 лв. "Политиката и работата по управлението на затворите също е пълен провал. Очакваме подкрепата на целия български народ, защото когато и да внесем този вот, той вече е закъснял. Всички българи страдаме от това некадърно управление”, категорична е Елена Йончева.

Водещи

Най-четени