БСП "за" да има министри атакисти в управлението, но националистите не щели 27.05 | 09:38

Левицата можело да разговаря и с ГЕРБ, за да потуши напрежението в НС

От Христина Рафаилова

В парламентарната група на "Атака"  имало достатъчно експерти и ако партията е готова да подкрепи програмата на новото правителство, в кабинета може и да има министри на националистите.

Това стана ясно от думите на депутата от Коалиция за България Ангел Найденов пред Нова телевизия. 

Той подчерта обаче, че между левите и хората на Волен Сидеров има големи различия. Също така от патриотичната партия не били декларирали, че ще подкрепят бъдещото правителство, нито желание да участват в него.

Социалистът призна, че няма да е лошо да се проведат разговори и с ГЕРБ, с цел да се потуши напрежението в пленарната зала и да се започне с реалното решаване на проблеми.  

Найденов коментира, че част от нервността може да се дължи и на БСП. Това било естествено след напрегнатата предизборна кампания. 

Според народния представител щяло да бъде театрално и неразбираемо за хората, ако депутатите на ГЕРБ и БСП се държат помежду си все едно нищо не се е случило.

Найденов добави, че хората на Борисов действали в Народното събрание като крайна опозиция, минала в "глуха защита".

Червеният депутат каза, че предвиденият пакет от мерки на правителството за подпомагане на домакинствата ще струва на държавата около 200-250 млн. лева. В него са включени увеличение на средствата за първолаците, увеличаване на броя на хората, получаващи енергийни помощи. 

Той отказа да коментира дали ще бъде следващият министър на отбраната. Малко след това вестник "Стандарт" съобщи, че Ангелов не е канен да оглави военното ведомство. 

Водещи

Най-четени