БСП изтегля предложенията си в бюджет 2017, ще ги вкара като вземе властта 16.11 | 17:30

Борисов да не дава акъл на Радев, БСП няма да предлага служебни министри, отсече Нинова

От iNews.bg

БСП ще изтегли предложенията си по бюджета за 2017 г. и ще ги реализира, когато спечели парламентарните избори и управлява. Решението е в резултат от вчерашните консултации на лидера на столетницата Корнелия Нинова председателите на Патриотичния фронт, ДПС, АБВ и "БДЦ – НС" и с лидера на ДСБ Радан Кънев. Това съобщи Нинова пред журналисти в парламента след гласуване на оставката на кабинета "Борисов 2".

"Днес събрах Изпълнителното бюро и нашата парламентарна група и в резултат на разговорите взехме решение: Ние няма да подкрепим бюджета, който е внесен от правителството на първо четене. Това е отговорност на екипа на г-н Борисов", каза Нинова.

По думите й този бюджет е изготвен преди изборите. "Те имат мнозинство – ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Да си го приемат този бюджет. Ние ще гласуваме против", отсече тя.

Председателката на социалистите препоръча на премиера в оставка Бойко Борисов "да не дава акъл на президентите", по повод апела му към Румен Радев да е водещ при избора на служебен премиер и министри.

"Имат си отговорност. Има си Конституция. Двамата си носят отговорността и г-н Плевнелиев, и г-н Радев, като встъпи в длъжност", коментира тя. И допълни, че "от БСП няма да предлагат служебни министри".

"Не е наша работа. Има си в момента президент и това е г-н Плевнелиев – да си поеме отговорността", заяви тя.

В петък в 16.00 часа БСП е поканена да получи мандат за съставяне на правителството от президента, обяви Нинова.

Водещи

Най-четени