БСП иска мораториум върху промените в Изборния кодекс 04.06 | 13:46

В страната се разиграват теснопартийни пазарлъци на терена на изборното законодателство, заяви Корнелия Нинова

От iNews.bg

"Предлагам ПГ на "БСП лява България" да внесе предложение за замразяване на всички промени в ИК, докато не се произнесат народът и Конституционният съд". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на НС на партията във връзка с изборното законодателство, предаде "Фокус".

"На фона на всичко това и на ситуацията в страната се разиграват теснопартийни пазарлъци на терена на изборното законодателство", заяви Нинова. "БСП се обявява против такава практика и в позицията ни по ИК ние ще ви предложим следното решение. Да одобрите групата на БСП да внесе проект за решение в НС за налагане на мораториум върху изборните правила, докато Конституционния съд не се произнесе по внесения сигнал и докато референдумът, който вече е насрочен, не се произнесе, т.е.- народът не си каже мнението по тези въпроси", каза още тя.

По думите й, на всички е ясно, че каквото и да се направи по изборните правила, то е конюнктурно. Нинова определи това като нестабилно законодателство. "Това, което се прави в момента, е неуважение към държавността, в лицето на КС, като единствен имащ правомощия да се произнася, неуважение към суверена народа”, коментира Корнелия Нинова.

 

По думите й, никакъв теснопартиен интерес не може да промени това. "БСП е отговорна партия, която държи за спазването на принципа на конституцията", заяви още тя.

Водещи

Най-четени