БСП иска оставката на Мирослав Найденов 11.04 | 12:21

Какво още трябва да се случи, за да си отиде този министър, попита Корнелия Нинова

От Кремена Бедерева

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) ликвидира съоръженията на "Напоителни системи", а без напояване няма земеделие.

За това алармираха депутати от Коалиция за България и отново поискаха оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, информира БТА.

Депутатът Корнелия Нинова обясни, че има издадено разпореждане да бъдат бракувани, нарязани и продадени на скрап помпени станции, съоръжения и тръби на "Напоителни системи".

Какво още трябва да се случи, за да си отиде този министър – не бяха калинки, неизплатени дългове, неизплатени средства на земеделските производители, продажба на дървесина на Стоковата борса, пита Нинова.

"Министерството на земеделието и храните ликвидира съоръженията на "Напоителни системи”, а без напояване няма българско земеделие. Министерството на земеделието и храните слага кръст на българското земеделие. За всеки регион е определена норма, и който не я изпълни, ще плаща неустойка.

Министър Найденов лъже, че тези съоръжения са негодни и неизползваеми. Това е ликвидация на съоръженията и на българското земеделие”, каза Нинова, цитирана от Агенция "Фокус".

За всеки регион има различна норма и каква ще е общата щета, трябва да знае Министерството на земеделието и храните, защото там има информация за цялата инфраструктура, каза Нинова.

МЗХ е спуснало норма - за цялата страна трябва да се бракуват, нарежат и предадат за скрап 15 хиляди тона, посочи тя. Мирослав Найденов твърди, че това са ненужни и неизползваеми съоръжения, но ние твърдим, че той лъже, каза Нинова.

Водещи

Най-четени