БСП няма да иска оставката на Станишев 20.06 | 20:01

Социалистите пишат мерки за подобряване на координацията

От Десислава Маданска

На днешния пленум на БСП няма предложения за извънреден съвет на партията, няма да се иска и оставката на лидера на социалистите Сергей Станишев. Това заяви социалистът Явор Гечев пред bTV.

По думите на министъра на отбраната и член на ръководството на БСП Ангел Найденов оставката на ръководството на партията не е начин за поемане на политическа отговорност.

"Възможно е и очаквам Изпълнителното бюро на БСП да получи вот на доверие. Сигурен съм, че ще има отделно гласуване във вота на доверие”, заяви Найденов.

По време на Националния съвет на БСП оставката на Станишев са поискали Георги Първанов и Георги Кадиев. Все пак обаче надделяло мнението, че промени не бива да се правят сега, а по-скоро трябва да се мисли за укрепване.

В предстоящите мерки на БСП било предвидено, че би трябвало да се подобри координацията с правителството. Все още обаче не се знае кой ще ги напише. Очаква се мерките да станат ясни на 20 юли.

Найденов посочи още, че Христо Монов трябва да се извини на протестиращите заради това, че по-рано през деня ги е нарекъл "интернет лумпени”.

Водещи

Най-четени