БСП осъди остро поведението на ГЕРБ 06.06 | 11:30

Корнелия Нинова нарече държанието на хората на Борисов "деструктивно"

От Ивелина Георгиева

От парламентарната трибуна червеният депутат Корнелия Нинова определи държанието на хората на Борисов като деструктивно към българските институции и безотговорно към проблемите на гражданите.

Поведението им е такова, каквото беше през последните четири години на тяхното управление, посочи Нинова.

"След като вчера бившият вътрешен министър орева европейските столици срещу собствената си държава, днес бившият министър-председател се похвали от трибуната, че е победител на изборите и като един истински победител се изниза от залата", коментира тя и допълни иронично, че точно така се държат победителите.

Според нея колегите й от ГЕРБ се опитват да докажат тезата на своя лидер от 41-то Народно събрание, че депутатите са безделници.

"Уважаеми депутати от ГЕРБ, къде сте? Затова ли ви плаща народът заплати, за да стоите в кафето или като безмълвни наблюдатели на балконите да броите гласовете в залата", попита Нинова.

Тя се обърна към председателя на Народното събрание с призив, "ако има свободни щатове в парламента, да ги увеличи с квестори".

"Сигурно ви боли колеги от ГЕРБ, защото свърши. Свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни, свърши се с "калинките" във властта", заяви народният представител.

Чрез приемане на лобистки закони ГЕРБ създадоха симбиоза между търговия с влияние и политически рекет, подчерта тя.

Относно заплахата на Бойко Борисов, че пилците се броят наесен, Нинова поясни, че това е израз на безсилие и допълни, че не се страхуват от това.

Тя призова герберите да спрат да тормозят хората с това, че ги принуждават да ходят на протести.

В заключение депутатът поясни, че ще продължат да работят за бедните и безработните и ГЕРБ не са им необходими днес тук.

Водещи