БСП пак иска вот на недоверие на кабинета 12.06 | 15:04

Социалистите ще действат самостоятелно, но разчитат на подкрепа от другите партии

От iNews.bg

БСП ще внесе в парламента вот на недоверие срещу правителството. Причината ще е сектор "Сигурност”. Това стана ясно на брифинг на социалистите днес, съобщи бТВ. Решението е взето от Изпълнителното бюро на партията.

"Този вот ще бъде внесен самостоятелно и се надяваме на успех", заяви зам.-председателят на партията Драгомир Стойнев. Като допълни, че надали има някой от българското общество, който да се изненадва от темата на вота.

"Хората не се чувстват сигурни в собствената си страна. Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София. През летище "София" влизат граждани, които въобще не са и проверявани", коментира Стойнев.

Заместник-председателят припомни и последния случай в Ботевград. Преди седмица издирваният седмици наред беглец от затвора Владимир Пелов беше убит именно там от друг криминално проявен, а стана ясно, че полицията е има информации, че той е в града, но така и не е успяла да организира операция по залавянето.

Според депутата от БСП Антон Кутев премиерът Бойко Борисов трябва да понесе отговорност и за политиката на правителството за хората с уврежданията, а за пример посочи ситуацията с оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо беше приета, а после той бе оставен на поста си, предаде БГНЕС. "Имаше времена, когато решенията на Борисов имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден. Напоследък започват да се променят всеки час. Това не е комично, а е форма на тотално безсилие и бягане от отговорност", заяви Кутев.

Водещи

Най-четени