БСП поиска незабавното уволнение на шефа на ГДБОП 19.04 | 15:35

Настояват Петя Първанова и Марин Райков да освободят Станимир Флоров

От Филипа Тодева

Настояваме министър-председателят Марин Райков и министърът на вътрешните работи Петя Първанова незабавно да освободят от длъжност директора на ГДБОП Станимир Флоров. Тази позиция на БСП бе разпространена от пресцентъра на партията.

Според социалистите Райков и Първанова не могат да бъдат безучастни, след като Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за такова тежко престъпление като получаване на подкуп в особено големи размери.

Преди месец председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев заяви, че Станимир Флоров е гръбнакът на полицейщината на Цветан Цветанов, изпълнител на неговите поръчки и изрази съмнение, че той ще окаже въздействие за манипулацията на изборите.

Това притеснение Станишев изрази и пред министър-председателя Марин Райков, но тогава премиерът заяви, че за него е важен институционалният подход – да работят институциите.

"Очевидно е, че с хора като Флоров институциите не работят. Оставането му на ръководния пост в ГДБОП дискредитира и структурата, която представлява и България пред европейските ни партньори", коментират от БСП.

Социалистите настояват президентът Росен Плевнелиев да изрази своята позиция защото носи пряката отговорност за работата на служебното правителство.

Водещи

Най-четени