БСП поиска оставката на шефа на ИАРА 03.05 | 15:48

Драгомир Господинов агитирал рибарите да подкрепят ГЕРБ

От Десислава Маданска

Земеделският министър Иван Станков незабавно да поиска оставката на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Драгомир Господинов. Това поиска организационният секретар на БСП и областен председател на левицата във Варна Красимир Янков.

Според БСП в качеството си на висш държавен служител Господинов оказвал натиск върху рибарите и техните местни инициативни рибарски групи по морето да подкрепят кандидата на партия ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова.

На 19, 22 и 23 април 2013 г. Господинов обикалял Варна и региона и провеждал срещи, на които агитирал в полза на партия ГЕРБ.

От рибарите, собствениците на предприятия в бранша, техните работници и местни рибарски общности той поискал да осигурят поне 25 000 - 30 000 гласа в подкрепа на Лиляна Павлова. В замяна са им обещани допълнителни квоти за улов на калкан, амнистиране или защита от установяване на нарушения или преференции,както и гарантиран успех при кандидатстване по проекти на оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство” 2007-2013 год. 

Водещи

Най-четени