БСП ще анализира крайните резултати преди да иска касиране 31.10 | 01:05

Червеняков: Още едни такива избори и провеждането им ще се обезмисли

От Ивелина Георгиева

Изборните нарушения коментира Младен Червеняков, член на Националния предизборен център на БСП. По негови думи още едни такива избори и провеждането им въобще може да се обезсмисли.

Нормални и честни избори има само в изявленията в управляващата партия. Този хаос и нарушения не могат да бъдат обяснени с организационни недостатъци, както твърди премиера, смята Червеняков.

Конституционни права на 468 хил. граждани бяха сериозно нарушени - те бяха включени в т.нар "забранителни списъци", смята още той. 

Две са най-характерните явления на тези избори. Едното е страх, поясни Червеняков и посочи, че е имало кандидати, които са се отказали от изборната борба заради упражнен върху тях натиск. "Има случай на кметове, които са спечелили изборите и чиито съпруги вече са уволнени от работа", допълни още той.

Другото най-тежко явление на тези избори е купуването на гласове.

Червеняков коментира и отношението на неговата партия към изборните резултатите с думите, че няма достатъчно доказателства за касиране на резултатите за президентстските избори. По тази причина от "левицата" ще изчакат окончателните резултати и тогава ще решат.

"Но имаме редица основания да касираме в редица общини- София- град е едната, в Нова Загора и в Силистра, също имаме основания да оспорваме изборите", допълни още той.

Водещи

Най-четени