Бабикян: Да изглеждаме толкова жалко пред който и да е посланик е унизително за България 14.02 | 11:52

Политическият анализатор коментира двата скандала от последните дни - прането на пари от Венецуела и случая "Гебрев"

От iNews

"Поведението на властта, гузното гледане между краката, пред очите на всеки един от тези посланици е срам за страната ни. Да изглеждаме толкова жалко пред който и да е посланик, особено на наши съюзници, е доста унизително за България". Това заяви пред БНР политическият анализатор Арман Бабикян в коментар за двата скандала от последните дни – случаят "Гебрев" и преводите на големи суми от Венецуела към българска банка.

"Не знам как е чиста банката. Не знам кой проверява произход над 30 хил. лв., след като скромна сума от 60 млн. евро е останала, а другите очевидно вече са изнесени и изпрани. Но ние научаваме това от американския посланик, не от нашите служби. Това, че някой е натровен в България преди 3 години, ние днес научаваме от британския посланик. Ние сме незнаеща страна", каза той в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт".

Изглеждаме като Незнайко в страната на чудесата, каза Бабилян в предаването "Преди всички" и добави, че има две обяснения за това:

"Единият отговор е "Иванчо, ти си тъп" и не можеш да си адекватен нито като съюзник, нито като система за банкова сигурност, нито като система за национална сигурност. Другият отговор обаче е по-лош – "Иванчо, ти си лош – ти знаеш за всичко това, прикриваш всичко това, ти си гузен за всичко това, ти лично имаш общо с всичко това и затова си мълчал".

Продължаваме да се държим като държавица, страхливо оглеждаща се между Изтока и Запада, констатира още Арман Бабикян.

"Много неща научаваме за себе си отвън. Нашата държава има все по-малко общо с нас самите като граждани и данъкоплатци. Ние не сме достатъчно взискателни като суверен, за да упражняваме контрол над хората, които сме назначили на работа, за да изпълняват своите административни функции и услугите, които една държава предоставя на гражданите".

Водещи

Най-четени