Багата остава в тежко състояние 07.03 | 10:49

Той все още е на апаратно дишане

От Андриян Георгиев

Наръганият 25-годишният самбист Благой Иванов - Багата остава в тежко състояние, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

Той все още е на апаратно дишане, каза доц. Стоян Миланов, началник на централната реанимация на "Пирогов”.

Благой Иванов беше приет на 26 февруари с нараняване с нож в областта на гърдите. След 5-часова, животоспасяваща операция, беше настанен в централна реанимация.

iNews припомня, че Багата, чийто баща е служител в ГДБОП, пострада при инцидент, станал в столичното нощно заведение "Айс", известно и с името "Домби".

Багата заедно с двама свои приятели са обикаляли заведенията след приключването на боксовия турнир "Странджа". След 4 часа сутринта на 26 февруари те отиват в заведение "Домби". Там Багата е отишъл на чужда маса, където е станал въргалът. Един от компанията е извадил нож и е наръгал няколко пъти Благой Иванов. Приятелите на Багата се отърваха само със синини.

Благой Иванов е световен шампион по бойно самбо от първенството в Санкт Петербург през 2008 година. След това прави дебюта си в смесените бойни изкуства в България.

През миналата година той записа най-голямата победа в своята кариера в ММА, като надделя над бившия шампион на UFC Рико Родригес на галавечер в Чехов (Русия). На 24 април Иванов трябваше да участва в турнир на ММА в София.

В края на декември миналата година отново се заговори за двубой между Багата и легендата в ММА в цял свят – Фьодор Емелианенко. Интересното, че българинът има победа над легендарния боец, на световното първенство по бойно самбо. Личността му бе обект на любопитството на жълтите медии заради връзките му с плеймейтките Златка Райкова и Златка Димитрова.

Водещи

Най-четени