Балчик реализира 11 мил. лв. по европейски проекти 10.11 | 12:32

Най-голямата инвестиция 4 300 000 лева ще бъде за благоустрояване на градската среда в Балчик

От Силвия Стоядинова

Близо 11 млн. лв. ще вложи община Балчик през 2011 г. по проекти вече одобрени за евро финансиране, съобщи кметът Николай Ангелов.

Най-значимата инвестиция от 4 300 000 лева по оперативната програма "Регионално развитие" ще бъде за благоустрояване на градската среда в Балчик. Предвижда се да бъдат изградени две детски площадки, два обществени паркинга, да бъде подменено уличното осветление и да бъдат ремонтирани тротоари и преасфалтирани улици.

Над 3 млн. лева ще бъдат изразходвани по проект за подобряване на енергийната ефективност в образователната инфраструктура в общината, допълни кметът. Ще бъдат модернизирани с енергоспестяващи технологии сградите на 9 детски градини и 5 основни и средни училища. Ще бъдат ремонтирани покривите, а фасадите на сградите ще бъдат топлоизолирани, ще бъдат подменени врати и прозорци.

Около 2 500 000 лева ще бъдат инвестирани по програмата за развитие на селските райони. Сред спечелените проекти е и укрепване на свлачище в Балчик с осигурен финансовресурс от 577 000 лева.

Водещи

Най-четени